Medlemmar har den fina förmånen att gå ombord på Vasa med vissa intervaller. Reglerna är hårda för att vi värnar om Vasa, som inte mår bra om för många skulle gå ombord.

Första gången man går ombord är efter två år som betalande guldmedlem. Efter man gått ombord första gången får man gå ombord vart sjunde år.

På helger går vi ombord innan museet öppnas för dagen och på vardagar när museet stänger för dagen. Under helgerna prioriteras de som bor ute i landet och har lång resväg - men finns det plats är det öppet för de som bor nära också. En bekräftelse med exakt tid kommer två veckor innan det datum man valt.

Vuxna medlemmar:

Under 2017 får vuxna medlemmar gå ombord vid ett av följande datum: lördag 25 (innan museet öppnar) mars, tisdag 4 april (efter stängning), lördag 14 oktober (innan museet öppnar) eller måndag 27 november (när museet stängt för dagen).

Familjevisning:

(familjemedlemskap + juniormedlemmar)

Under 2017 går juniorer och barnfamiljer (dvs där hela familjen är medlem) ombord vid familjevisningen på måndag den 3 april (efter stängning), (lördag 8 april - FULLBOKAD), lördag 9 september (före öppning) och måndag 2 oktober (efter stängning).

OBS: Lägsta gräns för juniorerna är 6 år och äldre när de går ombord. Detta med erfarenhet sedan tidigare då vi sett att de små barnen inte förstår och uppskattar besöket på samma sätt. Det handlar om både säkerhet ombord och det faktum att barnen minns besöket bättre när de är lite äldre. Därför ber vi föräldrar ta hänsyn till detta.

Anmälan

Anmälan för ombordgång görs till foreningen.vasa@maritima.se eller 08-519 558 85. OBS reglerna som nämns här ovan: Man går ombord först när man varit guldmedlem i två år och därefter vart sjunde år. Endast föranmälning gäller!