Fyra bar står tillsammans med en av museets guider och tittar på tiondelsmodellen som finns utställd i museet.

Vasas besättning är namnet på juniordelen av Vasamuseets vänner. Barn och unga till och med 17 år är välkomna att vara med. Ange förnamn på barnen så får de ett diplom varje år.

Program för Juniorer 2017

Vasakalas - för de yngre juniorerna

Den 24 september bjuder vänföreningen familjer med familjemedlemskap eller juniormedlemskap på kalas på museet utan kostnad. Det blir en specialaktivitet med en museipedagog, kalasfika och givetvis en fiskdamm!

Under kalaset erbjuds familjevisning med en av museets pedagoger.

Anmäl juniormedlemmar och föräldrar som följer med till foreningen.vasa@maritima.se. Ange även ålder på barnen OCH ev allergier.

En natt på museet - övernattning för barn 10-14 år

Den 14-15 oktober (kl 18 - kl 08 morgonen därpå) är det dags för den populära övernattningen för vänföreningens juniorer mot en mindre kostnad  (Pris meddelas när det närmar sig - men det sponsras rejält av vänföreningen). Aktiviteten är föräldrafri så ungdomarna kan uppleva en spännande natt i ett mörklagt museum, med nya vänner. En museipedagog för oss tillbaka i tiden så vi får lära oss mer om Vasa. Det blir nattbio efter att vi ätit korv med bröd ute i skeppshallen. Vi avrundar kvällen med en pysselstund innan barnen kryper ner i sovsäckarna i batteridäckskopian i utställningen Livet ombord. Denna kväll blir ett minne för livet!Aktiviteten är föräldrafri så ungdomarna kan uppleva en spännande natt i ett mörklagt museum, med nya vänner. 

Anmälan till foreningen.vasa@maritima.se - ange namn, ålder och mobilnummer till en förälder som kan nås under natten vid behov. Barnen bör ha ätit middag innan de kommer till museet.

Familjevisning ombord:

(familjemedlemskap + juniormedlemmar)

Juniorer och deras familjer (dvs där hela familjen är medlem) går ombord vid familjevisning i mars/april och oktober/november (datum och tid meddelas senare). Anmälan till foreningen.vasa@maritima.se

OBS: Samma regler som alltid gäller - man går ombord första gången andra helåret som man är medlem. När man varit ombord första gången är det sju år till nästa chans igen. Vi rekommenderar att juniorerna är 6 år och äldre när de går ombord. Detta med erfarenhet sedan tidigare då vi sett att de små barnen inte förstår och uppskattar besöket på samma sätt. Det handlar om både säkerhet ombord (då det finns öppna luckor att falla genom) och det faktum att barnen minns besöket bättre när de är lite äldre. Därför ber vi föräldrar ta hänsyn till detta.