Natt på museet

24 augusti 2017 17:08

Välkommen att delta i en spännande natt på Vasamuseet med skattjakt, visning runt skeppet och bakom kulisserna, nattbio och övernattning mellan kanonerna.

Natt på museet arrangeras natten mellan den 14 och 15 oktober och är för juniormedlemmar mellan 10 och 14 år.

Under kvällen och natten i ett nedsläckt och dunkelt museum får juniorerna bland annat pröva på hur det kunde vara att segla på natten, leta efter guldmynt och ledtrådar i en spännande skattjakt, äta korv med bröd, se nattbio i stora filmsalen, pyssla, fläta platting och slå knopar.

Kvällen avslutas med att alla övernattar mellan kanonerna i batteridäckskopian. På morgonen äter vi gemensam frukost i matsäckshörnan innan föräldrarna släpps in för att hämta barnen som sovit över.

Evenemanget är för juniormedlemmar och föräldrafritt. Vuxna ledare finns på plats under hela natten.

Anmälan sker till foreningen.vasa@maritima.se senast den 1 oktober. Kostnad är 195 kronor. Uppge namn och ålder på junioren samt telefonnummer till en förälder som kan nås under natten.

Inte medlem än? Bli medlem i Vasamuseets vänner

För att få delta i evenemanget Natt på museet måste barnet vara juniormedlem i Vasamuseets vänner. Juniormedlem kan ingå i familjemedlemskap för 500 kronor per år, vilket omfattar två vuxna och familjens barn. Ett eget juniormedlemskap kostar 100 kronor per år. Det köps i förväg på Vasamuseet eller via plusgiro 162-8. Vilket väljer du?

Läs mer om de olika medlemskapen här