Besök

Öppettider

1 september - 31 maj:
Dagligen kl.10-17
Onsdagar kl.10-20

1 juni - 31 augusti:
Dagligen kl.8.30-18

Nyårsafton: kl.10-15

Stängda dagar: 
1 januari, 23-25 december

Priser

Vuxna: 130 kronor
Studenter: 110 kronor
Upp till 18 år: Fri entré 
Årskort: Fri entré

Köp entrébiljett

Inför ditt besök

Hitta hit
Vasamuseet ligger på Djurgården i Stockholm. Du kan ta dig hit på flera olika sätt. Museets besöksadress är Galärvarvsvägen 14.

Parkering
Djurgården har begränsat med parkeringsplatser. En liten parkering ligger direkt till höger efter Djurgårdsbron. Vi hänvisar annars till närliggande gator på Östermalm. Mer information: Stockholm Parkering.

Förvaring
Det finns förvaringsskåp för mindre väskor.

Barnvagn
Det går bra att ta med barnvagn in på museet, men måste lämnas utanför restaurangen.

Ljudguide
Du laddar ner vår audioguide på flera olika språk till din egen telefon eller platta. Antingen i förväg eller på plats i Vasamuseet där det finns gratis Wi-Fi.

Guidade visningar
Våra visningar ingår i entréavgiften. Ges flera gången dagligen på svenska och engelska och på övriga språk under högsäsong. För mer information, se våra visningar el kalender .

Restaurang 
Svenskodlat och ekologiskt genomsyrar utbudet på Vasamuseets restaurang som serverar varma och kalla rätter, smörgåsar och fika. För öppettider och kontakt, telefon: 08-661 16 20 eller e-post restaurangen.vasa@maritima.se

Matsäcksrum
Det går bra att ta med egen matsäck. Matsäckrum finns på entréplan (plan 4). Skolklasser äter bäst i Auditorium 2 (plan 4) under maj och juni.

Toaletter
Finns vid kassorna i entrén, vid informationsdisken på entréplan, på plan tre och i restaurangen. Handikapptoaletter finns vid kassorna vid entrén, i anslutning till garderoben och i Vasamuseets restaurang. 

Kommer du med en grupp?
Kontakta oss gärna på: 
E-post: bokningen.vasa@maritima.se
Tel: 08-519 548 70  (vardagar kl. 9-12). 

Välkommen till Vasamuseet!

Vasamuseet ligger på Djurgården i Stockholm. Besöksadress: Galärvarvsvägen 14.