Den 15 juli öppnar Vasamuseet igen för besökare med corona-anpassat mottagande. Besökarna är välkomna att komma nära skeppet Vasa och samtidigt hålla avstånd till varandra.

Öppettider för museum och shop är måndag till fredag kl.10-17. Restaurangen håller öppet vardagar kl.11-16. 

Fram till öppnandet av museet den 15 juli ges guidade visningar utomhus på fredagar. 

 

Om ditt besök

För att göra ditt besök så tryggt och säkert som möjligt har Vasamuseet vidtagit flera åtgärder.

Nära Vasa men med avstånd från varandra

Det totala antalet samtidiga besökare kommer att begränsas tills vidare. Museets personal, skyltning och markeringar i golvet kommer påminna om att hålla avstånd. Trånga utrymmen är stängda och platserna i filmsalen, i matsäcksrummet och i restaurangen har begränsats. Plexiglas har monterats i kassorna, vid informationsdisken och i butiken.

Utökad städning

Städningen är förhöjd i frekvens där kontaktytor kommer att torkas av kontinuerligt. Handsprit kommer att finnas tillgängligt.

Audioguiden leder dig genom besöket

För att undvika samlingar erbjuds inga guidade visningar däremot finns Vasamuseets audioguide på flera språk och nås via webbplatsen vasamuseet.se/audioguide. Du strömmar audioguiden i din egen telefon eller surfplatta och det finns gratis trådlöst nätverk på museet. I den nya utställningen Vasa på nära håll finns en digital fördjupning i form av en nedladdningsbar app.

Betala med kort

Vi uppmuntrar alla besökare att betala med kort snarare än kontant.

Frågor

Har du frågor om en bokning eller något annat, kontakta bokningen per e-post bokningen.vasa@smtm.se eller per telefon 08-519 548 70. Bokningen har telefontid måndag till fredag kl 9-15.