Upptäcktsfärder på museet där barn och vuxna deltar tillsammans. Familjevisningar erbjuds alla helger och lov flera gånger om dagen. Se kalendern för tema och tider det datum du vill besöka oss

 

Teman

Vi växlar mellan följande teman:

Bygga, lasta, segla För barn 4-10 år
Vasa skulle bli Sveriges förnämsta krigsskepp. Men vad behövdes för att bygga det och hur gick det till? Vi tar reda på mer om bygget av Vasa och avslutar med att segla iväg i upplevelserummet Under däck!

Skelettens hemligheter För barn 7 år och uppåt
När Vasa bärgades hittades skelett efter dem som dog på skeppet den olycksaliga dagen i augusti 1628. Vilka var de? Vad kan man få reda på genom att studera deras skelett? Vi söker svaren genom att undersöka kopior av skelett och titta på de äkta.

Livet ombord på Vasa För barn 4-10 år
Ombord på Vasa skulle hundratals människor samsas på en liten yta. Vad skulle de jobba med? Vad åt de på batteridäck och hur sov de i den eleganta kajutan? Vi tar reda på mer om livet ombord och går ombord i upplevelserummet Under däck!

Dag och natt på skeppet För barn 7 år och uppåt
På ett seglande skepp avlöser arbete och vila varandra dygnet runt. Vi prövar några arbetsuppgifter och går sedan till vila när skymningen faller i upplevelserummet Under däck. Kanske vi väljer att segla lite på natten rent av…?

Familjevisning på fredagar För barn 4-10 år 
Innehållet i dessa visnigar är lite hemligt, det bestäms av pedagogen samma dag. Men vi kan lova att det handlar om skeppet och människorna som levde på 1600-talet och att vi stannar till vid väl valda platser i museet.

Praktisk information som gäller för alla familjevisningar:

  • Kostnadsfri biljett hämtas i informationsdisken samma dag.
  • Kan inte förbokas.
  • Begränsat antal.
  • Vänligen respektera åldersgränserna.
  • De vuxna följer med sina barn under hela visningen.
  • Familjevisningarna leds av en pedagog och varar ungefär 45 minuter.
  • Familjevisningarna vänder sig till just familjer. Barngrupper är välkomna att utforska museet på egen hand med sina ledare eller att boka en egen visning.