Detta är bra att veta före och under ditt besök tillsammans med barn på Vasamuseet.

Barnvagn

Det går bra att ta med barnvagn i museet, men inte i restaurangen. Barnvagnsparkering finns utanför restaurangen.

Förvaring

Det finns förvaringsskåp för mindre väskor. Vänligen undvik att ta med större väskor till museet eftersom det inte finns förvaringsmöjligheter.

Restaurang

Vasamuseets restaurang serverar varma och kalla rätter, smörgåsar och fika. Öppet samma tider som museet.

Matsäcksrum

Matsäckrum finns på entréplan (plan 4).

Toaletter

Finns vid entrén, vid informationsdisken på entréplan, på plan tre och i restaurangen. Handikapptoaletter finns vid entrén, i anslutning till garderoben och i restaurangen. Skötbord finns i alla handikapptoaletter.

Temperatur i museet

Ta med en extra tröja. För att Vasa ska bevaras på bästa sätt krävs en temperatur på 18-20°C och det kan kännas kyligt inne i museet när det är varmt ute.

Fotografering och filmning

Fotografering och filmning i museet är tillåtet endast för privat bruk.

Sparkcyklar

Det är inte tillåtet att ta med sparkcykel och förvaringsmöjligheter för sådana saknas.