""

Alla helger och lov kan man vara med på familjevisning med olika tema. Fram till 30.11 finns även särskilda fredagsvisningar för familjer.

Dessa är familjevisningarnas alla teman i höst:

Livet ombord på Vasa

Ombord på Vasa skulle hundratals människor samsas på en liten yta. Vad skulle de jobba med? Vad åt de på batteridäck och hur sov de i den eleganta kajutan? Vi tar reda på mer om livet ombord och går ombord i upplevelserummet Under däck.

För barn 4-10 år.

Skelettens hemligheter

När Vasa bärgades hittades skelett efter dem som dog på skeppet den olycksaliga dagen i augusti 1628. Vilka var de? Vad kan man få reda på genom att studera deras skelett? Vi söker svaren genom att undersöka kopior av skelett och titta på de äkta.

För barn från 7 år och uppåt.

Bygga, lasta, segla

Vasa skulle bli Sveriges främsta krigsskepp. Vad behövdes för att bygga det och hur gick det till? Vi tar reda på mer om bygget av Vasa och avslutar med att segla iväg i upplevelserummet Under däck!

För barn 4-10 år.

Från havets djup 

När Vasa hittades öppnades en lucka till 1600-talet. Skeppet var fyllt med spännande föremål. Vi prövar att vara marinarkeologer och funderar över vad saker kan ge för ledtrådar till människor och deras liv för länge sedan.

För barn från 7 år och uppåt.

Praktisk information:

  • Gratis biljett hämtas i informationsdisken samma dag (begränsat antal)
  • Vänligen respektera åldersgränserna
  • Familjevisningarna varar ca 40 minuter