24 oktober till 1 november. Se filmen om Vasa och utmana familj och vänner i det nya kluriga aktivitetsspåret Uppdrag Vasa!

På Vasamuseet finns det gott om plats – det går fint att hålla en kanonlängds avstånd till andra och samtidigt komma riktigt nära skeppet.

Välkommen!

Filmvisningar

Film så mycket du vill och orkar! Filmerna snurrar på under hela dagen i Auditorium 2 så du behöver inte vara rädd att missa någon. Filmerna som visas är Filmen om Vasa, filmen om Vasagrisen och Filmen om bärgningen.

Filmen om Vasa (17 min) på svenska visas klockan 10.40, 11.40, 12.40, 13.40, 14.40, 15.40. Från cirka 6 år. 

Filmen Vasagrisen (17 min) på svenska visas klockan 10.20, 11.20, 12.20, 13.20, 14.20, 15.20, 16.20. Från 3 år.  

Vasagrisens spår

Efter filmen om Vasagrisen passar det bra att fortsätta i grisen Lindboms spår genom museet! Be om en gratis folder i informationsdisken. Följ sedan grisen genom museet och svara på kluriga frågor som är baserade på filmen. I foldern finns också pyssel att fortsätta med hemma. Boken om Vasagrisen finns till försäljning i Vasamuseets butik. Filmen, boken och spåret om Vasagrisen passar allra bäst för de lite yngre barnen och deras vuxna.
Från 3 år och uppåt. 

Uppdrag Vasa

Se filmen om Vasa, lös sedan det kluriga uppdraget tillsammans med familjen eller kompisar! Uppdrag Vasa är en ny aktivitet att göra tillsammans i museet för barn (och deras vuxna) som tävling eller bara för nöjes skull.  

Hämta foldern (på svenska) i informationsdisken och gå runt i museet till angivna platser där du får tänka, jämföra, leta, gissa, stega, mäta och väga. Passar bäst för den som sett filmen eller i alla fall har grundhistorien klart för sig.
Från 8 år och uppåt.

Familjespåret

Följ Vasas spännande historia i egen takt med Familjespåret – en steg-för-steg guide för hela familjen. Den finns på sju språk som tryckt folder på museet eller digitalt nedan. 
Från 6 år och uppåt.

Kom på eftermiddagen!

Det finns gott om plats i museet, så du och ditt sällskap kan komma nära Vasa men hålla avstånd till andra besökare. En kanonlängd är lagom. Vill du ha Vasa för dig själv? Om du besöker oss i början av veckan på eftermiddagarna är det ofta lite färre besökare i museet.

Välkommen till Vasas värld!

 

Covid-19 försiktighetsåtgärder