Jullovet är en perfekt tid för att besöka Vasamuseet och lära mer om skeppets mycket korta och på samma gång mycket långa historia. I juletid är det extra magiskt att se Vasa där hon vilar i sin slutliga hamn inne på museet. 

Familjevisningar

Vasamuseets populära familjevisningar är upptäcktsfärder på museet där barn och vuxna deltar tillsammans. Under jullovet ges extra många familjevisningar per dag. Det finns två visningar att välja mellan, en som passar för lite yngre barn och en för de lite äldre barnen. Se kalendern för tider för respektive visning. Begränsat antal platser, hämta din gratisbiljett i informationsdisken. 

Livet ombord på Vasa 

Familjevisning som passar för barn från 4 år i sällskap med vuxen. Ombord på Vasa skulle hundratals människor samsas på en liten yta. Vad skulle de jobba med? Vad åt de på batteridäck och hur sov de i den eleganta kajutan? Livet om bord på Vasa är en spännande familjevisning om livet ombord där barn och vuxna tillsammans får uppleva känslan av att vara ombord på skeppet. 

Dag och natt på skeppet

Familjevisning som passar för barn från 7 år i sällskap med vuxen. På ett seglande skepp avlöser arbete och vila varandra dygnet runt. Vi prövar några arbetsuppgifter och går sedan till vila när skymningen faller i upplevelserummet Under däck. Kanske vi väljer att segla lite på natten rent av...? 

Barnfilm: Vasagrisen

En dag fick grisen Lindbom lämna sin kära lerpöl och ge sig ut på ett riktigt äventyr - han skulle segla med Vasa! Filmen är baserad på boken Vasagrisen skriven av Björn Bergenholtz. Passar för barn från 3 år i sällskap med vuxen.

På egen hand: Spåret med Vasagrisen

Följ efter grisen Lindbom efter att ha sett filmen! I anslutning till filmen finns en folder med kluriga frågor som och ett spår genom museet. Passar för barn från 3 år i sällskap med vuxen.

På egen hand: Familjespåret

Genom att följa spåret genom utställningarna kan barn och vuxna leta, lösa uppgifter och upptäcka museet tillsammans. Några saker går att fortsätta pyssla med hemma. Passar barn från 6 år som går tillsammans med vuxen.