Fira påsk på Vasamuseet! Här har vi massor av aktiviteter med LEGO® både i och utanför den tillfälliga utställningen Brickwrecks, där du kan se skeppet Vasa och andra kända vrak byggda i LEGO®. 

Superbyggare kommer till museet för att skapa en LEGO®modell av Titanic inför publik och klossmagikern Stefan Eriksson håller trollerishower för hela familjen. Annat skoj på påsklovet är en tävling i att gissa antal legobitar, du kan skapa din egen ansiktsmask med inspiration av minifigurerna i LEGO® och vara med och bygga mosaiktavlor i LEGO® inspirerade av Vasas skulpturer.

Vårens stora nyhet: Brickwrecks

Upplev skeppsvrak i LEGO®! I utställningen Brickwrecks möter du åtta historiska vrak, däribland Vasa, uppbyggda som LEGO®modeller. LEGO®versionerna av vraken är skapade av den certifierade LEGO®byggaren Ryan ”The Brickman” McNaught.

För att besöka Brickwrecks behöver du boka plats. Boka din biljett här.

Var med och bygg mosaiktavlor i LEGO®

Jenny Bergensten, Jenny Wistbacka och Emma Brown från LEGO® Masters Sverige finns på plats i skeppshallen och skapar kopior av Vasas skulpturer som mosaiktavlor i LEGO®. Men de behöver din hjälp att bygga färdigt!

  • 1 april kl. 10 –15
  • 2 april kl. 10 –15 

På plan 2, ingen föranmälan.

Se hur en LEGO®modell av Titanic växer fram

Tre mästerbyggare tar sig an en riktig kändis bland historiska vrak: Titanic. Kom och träffa Jenny Bergensten, Jenny Wistbacka och Emma Brown från LEGO® Masters Sverige när de bygger en LEGO®modellversion av ett av världens mest berömda fartyg på plats i museet. Modellen av Titanic som de ska bygga består av över 9 000 delar och är i skala 1:200.

  • 1 april kl. 10 –15
  • 2 april kl. 10 –15 

På plan 2, ingen föranmälan.

Trollerishow med klossmagikern Stefan Eriksson

Klossmagikern Stefan Erikssons häftiga trollerishow med LEGO® flyttar in på Vasamuseet.

  • 3 april kl. 13
  • 5 april kl. 11

På plan 2, ingen föranmälan.

Gör din egen minifigurs-ansiktsmask

Har du alltid drömt om att se ut som en av de gula minifigurerna i LEGO®? Nu har du chansen att skapa en ansiktsmask med just det uttryck du vill ha som minifigur.

  • 4 april kl. 10-14

Audioguide för barn

Dyk ner i Vasas historia med hjälp av vår audioguide för barn: Pojken och skeppet – en resa i det förflutna. Följ med Olof, en pojke på 1620-talet, som en dag får börja arbeta på skeppsgården där kungens nya skepp Vasa byggs. Berättelsen bygger på både historiska fakta och fantasi, och tar dig runt i museet på ungefär 35 minuter.

För barn i åldrarna 8–12 år tillsammans med en vuxen. Audioguiden är gratis och finns på svenska, finska, engelska och tyska. Du behöver en egen mobil eller surfplatta för att lyssna och gärna hörlurar. Museet har gratis wifi.

Film för barn och vuxna

Filmen om Vasa: om skeppets historia, hur hon byggdes, sjönk och sedan bärgades. Den är 17 minuter lång och visas flera gånger dagligen i museets filmsal.

Vasagrisens film och spår

För de yngre besökarna visas filmen om Vasagrisen, en historia om den fläckiga grisen Lindbom som får följa med på skeppet Vasa. Tanken är att han ska bli middag åt viceamiralen, men Lindbom har andra planer. Filmen är 17 minuter lång och passar för barn från 3 år och uppåt. Den visas i barnfilmshörnan på plan 3. Efter filmen kan du med foldern Vasagrisens spår följa i Lindboms spår genom museet.