Vasamuseet har stängt tills vidare med anledning av regeringens skärpta restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19.

Vasamuseet ligger på Djurgården, Galärvarvsvägen 14 i Stockholm.

Parkering

En mindre parkering ligger till höger efter Djurgårdsbron. Vi hänvisar annars till Östermalm. Parkering för rörelsehindrade finns utanför huvudentrén. Just nu pågår markarbeten vid infarten till museet, men det går bra att köra in ändå och nå dessa parkeringsplatser.

Förvaring

Det finns skåp för mindre väskor. Vänligen undvik att ta med större väskor till museet, eftersom det inte finns förvaringsmöjligheter.

Barnvagn

Det går bra att rulla barnvagn på museet, men den måste lämnas utanför restaurangen.

Audioguider

Ingår i entréavgiften. Erbjuds på flera språk. Ladda ner till egen mobil i förväg eller på plats i museet (gratis Wi-Fi).

Restaurang

Vasamuseets restaurang serverar varma och kalla rätter, smörgåsar och fika.

Matsäcksrum

Matsäckrum finns på entréplan (plan 4).

Toaletter

Finns vid entrén, vid informationsdisken på entréplan, på plan tre och i restaurangen. Handikapptoaletter finns vid entrén, i anslutning till garderoben och i restaurangen.

Skötbord

Finns på handikapptoaletterna vid informationsdisken, i entréhallen, på plan 3 och i restaurangen.

Kommer du med en grupp?

Kontakta oss gärna på:
E-post: bokningen.vasa@smtm.se
Telefon: 08-519 548 70, telefontid kl 10-12 och 13-15 måndag-fredag

Klimatkontroll i museet

Ta med en extra tröja. För att Vasa ska bevaras på bästa sätt krävs en temperatur på 18-20°C och det kan ibland kännas kyligt inne i museet när det är varmt ute.

Fotografering och filmning

Fotografering och filmning i museet är tillåtet endast för privat bruk.

Djur

Hundar och andra djur är inte tillåtna på museet. Assistansdjur med intyg är undantagna.

Sparkcyklar

Det är inte tillåtet att ta med sparkcykel  - varken barn- eller vuxensparkcyklar - in i museet. Förvaringsmöjligheter för sparkcyklar saknas.