Här hittar du allt som är bra att veta före och under ditt besök på Vasamuseet.

Vasamuseet ligger på Djurgården, Galärvarvsvägen 14 i Stockholm.

Parkering

En mindre parkering ligger till höger efter Djurgårdsbron. Vi hänvisar annars till Östermalm. Parkering för rörelsehindrade finns utanför huvudentrén.

Förvaring

Det finns skåp för mindre väskor. Vänligen undvik att ta med större väskor till museet, eftersom det inte finns förvaringsmöjligheter.

Barnvagn

Det går bra att rulla barnvagn på museet, men den måste lämnas utanför restaurangen.

Audioguider

Ingår i entréavgiften. Erbjuds på flera språk. Ladda ner till egen mobil i förväg eller på plats i museet (gratis Wi-Fi).

Guidade visningar

Ingår i entréavgiften. Ges flera gången dagligen på svenska och engelska. Ges på övriga språk under högsäsong.

Restaurang

Vasamuseets restaurang serverar varma och kalla rätter, smörgåsar och fika. Öppet på museets öppettider.

Matsäcksrum

Matsäckrum finns på entréplan (plan 4).

Toaletter

Finns vid entrén, vid informationsdisken på entréplan, på plan tre och i restaurangen. Handikapptoaletter finns vid entrén, i anslutning till garderoben och i restaurangen.

Kommer du med en grupp?

Kontakta oss gärna på:
E-post: bokningen.vasa@smtm.se
Tel: 08-519 548 70  (vardagar kl. 9-12).

Klimatkontroll i museet

Ta med en extra tröja. För att Vasa ska bevaras på bästa sätt krävs en temperatur på 18-20°C och det kan ibland kännas kyligt inne i museet när det är varmt ute.

Fotografering och filmning

Fotografering och filmning i museet är tillåtet endast för privat bruk.

Djur

Djur är inte tillåtna på museet. Assistansdjur med intyg är undantagna.

Sparkcyklar

Det är inte tillåtet att ta med sparkcykel  - varken barn- eller vuxensparkcyklar - in i museet. Förvaringsmöjligheter för sparkcyklar saknas.