Nedan hittar du information som är bra att veta inför evenemang på Vasamuseet.

Ankomsttider

Vid middagar i skeppshallen gäller specifika ankomsttider som anpassas efter evenemangets storlek och typ. Nedan ser ni de tidigaste ankomsttiderna som vi kan erbjuda:

1 - 200 gäster

Lågsäsong: 18.00

Högsäsong: 19.00

201 - 400 gäster

Lågsäsong: 18.30

Högsäsong: 19.30

401 - 1 200 gäster

Lågsäsong: 19.00

Högsäsong: 12.00

Temperatur

Vasamuseets skeppshall har en konstant temperatur på 18 grader. Därför rekommenderas lite varmare klädsel.

Garderob 

Vasamuseet erbjuder inte bemannad garderob då museet inte är byggt för detta. Gästerna hänvisas till garderobsområdet vid ankomst där gästerna använder de befintliga hängarna.

Guidade visningar 

Guidade visningar på svenska och engelska ingår i priset. Vasamuseet beräknar max. 35 personer per guide. Vid grupper med fler än 400 gäster erbjuds istället utposterade guider som finns tillgängliga för frågor.

Utrustning 

Lättare utrustning finns att tillgå utan extra kostnad. Vänligen se mer information under:

Scen

Önskar ni boka en scen ska detta förs godkännas av Vasamuseets bokningskontor. Det maximala måttet för en scen är 4 x 3 meter.

Ljus

Det finns fast scenljus. Extra ljussättning vid t.ex. underhållning hyrs in externt och måste godkännas av Vasamuseets bokningskontor. Skeppet får inte belysas med annat ljus. Det går bra att ljussätta pelare och väggar.

Restriktioner

På grund av Vasas bevarande finns det restriktioner för vad som kan göras under och inför ert arrangemang. Evenemang som kräver omfattande utrustning eller förändringar är inte lämpliga för skeppshallen. Alla riggningar i lokalen ska godkännas av Vasamuseets bokningskontor. För mer information kring detta se vår prislista.