Upplev skeppet Vasa, hennes tid och historia

Glänta på locket till 1600-talet och följ med på en spännande visning runt skeppet Vasa. Under visningen får ni veta mer om hennes mycket korta och på samma gång mycket långa historia.

Våra erfarna guider visar er runt det unika skeppet och berättar om bygget av Vasa, den korta seglatsen, förlisningen, bärgningen och hur vi bevarar skeppet för framtiden.

Därefter är det dags att sätta sig till bords i Vasamuseets Restaurang för att njuta av mat och dryck ur kvällens meny.

Sittande middag erbjuds för upp till 150 gäster.

Vasamuseets Restaurang bjuder på en maritim miljö med fyrskepp och isbrytare i blickfånget. En stor veranda med kvällssol över Skepps- och Kastellholmen bidrar till inramningen.

I grundpriset ingår:

• Guidad visning av Vasa på svenska eller engelska med start klockan 17.30 (1 september - 31 maj) eller 18.30 (1 juni - 31 augusti).