Inled kvällen med en guidad visning runt skeppet, innan det är dags för drink och middag i Vasamuseets trevliga restaurang.

Vasamuseets Restaurang bjuder på en maritim miljö med fyrskepp och isbrytare i blickfånget. En stor veranda med kvällssol över Skepps- och Kastellholmen bidrar till inramningen. I Vasamuseets trevliga restaurang tar vi emot upp till 160 gäster för middagar och upp till 250 gäster för stående mottagningar. Det finns även möjlighet att arrangera bar och dans efter middagen.

En visning runt skeppet ger en översikt av Vasas historia och tar cirka 30 minuter. Guiden berättar om Vasas tid, Gustav II Adolf, skeppsbygget, jungfrufärden, förlisningen, bärgningen och konserveringen.

I grundpriset ingår:

• Guidad visning av Vasa på svenska eller engelska med start klockan 17.30 (lågsäsong) eller 18.30 (högsäsong).
  • Entré till museet och museivärdar.

Det går även äta middag i Vasamuseets skeppshall. Här tar vi emot upp till 800 sittande gäster och 2 000 stående gäster. Det finns även möjlighet att arrangera bar och dans i restaurangen efter middagen. Läs mer under rubriken Middag i Skeppshallen.