""
Föredrag
Höstens program

I november i år är det 400 år sedan giftermålet mellan Gustav II Adolf och Maria Eleonora av Brandenburg på Stockholms slott. Men vägen dit var inte spikrak och motståndet mot förbindelsen var starkt.

I mer än fyra år fick kungen kämpa för att ro äktenskapet i land. Det hela utvecklades till en invecklad och bitvis dramatisk historia som innehöll allt från en hemlig friarresa och utsmugglade skatter till brudens kuppliknande avfärd från sitt hemland. I händelsernas mitt fanns också två inflytelserika mödrar, vilka var och en på sitt sätt ingrep i handlingen.

Föredrag med Sofia Nestor, intendent med ansvar för Livrustkammarens samlingar vid Statens historiska museer.

Biljetter till Gustav Adolf-dagen

Du bokar och betalar din biljett och din kalla tallrik med smårätter inspirerade av bröllopet nedan. Den som inte önskar förtäring, bokar och betalar enbart biljett till programmet. När du kommer till museet visar du upp din biljett i kassan, den gäller både som entrébiljett och biljett till programmet.

Obs! Vänligen observera att det inte går att köpa mat i efterhand, du bokar både din biljett till evenemanget och din mat vid samma tillfälle. Dryck väljs och betalas på plats. Förtäring går endast att köpa fram till kl. 15.00 dagen innan programmet äger rum.

Klockan 14.30 serveras en kall tallrik med rätter inspirerade av bröllopsmenyn serveras. På tallriken finns strömming i dillgelé, fläskläggsterrine med grov senap, rökt skinka, rökt lax, spetskållåda med mejram, potkäs och surdegsbröd.

Länk till biljettköp:

Om du har problem att använda biljettköpstjänsten, kontakta bokningen:

Telefon: 08-519 548 70, telefontid kl 9-12 måndag-fredag
E-post: bokningen.vasa@smtm.se