Djur har i alla tider haft stor betydelse för människan. På 1600-talet spelade djur en betydelsefull roll även på krigsskeppen.

Vid utgrävningen av Vasa hittades tusentals djurben och spår av minst 17 olika djurarter ombord. Det är olika sorters fiskar, fåglar som gräsand och gås, men även ben från katt, gris, får, älg och på Vasas tegelstenar från kabyssen finns spår av grisklövar.

På Vasamuseets Djursöndag har massor av grisar gömt sig på olika platser i museet. Försök hitta grisarna och var med och tävla om ett fint pris! Det finns en skaparhörna där de som vill kan göra ansiktsmasker inspirerade av Vasas djur.

Djursöndag bjuder på specialvisningar om de djur som syns i Vasas skulpturprakt och bland föremålen som hittades ombord. Visningen går klockan 10.30 och 14.00 och ingår i entrépriset. Boka gärna för att vara garanterad en plats.

Bokning

Biljetter bokas via Nortic. Efter genomfört köp skickas bekräftelsemejl från Nortic till angiven e-postadress, men det finns risk att det hamnar i skräpmejlen så titta efter där.

Om du har problem att använda biljettköpstjänsten, kontakta Nortic som tillhandahåller Vasamuseets biljettsystem.