FULLBOKAT. Gustav II Adolf bjuder in till middag! Välkommen att njuta av en måltid invid skeppet Vasa tillsammans med stormaktskungen och hans bard.

Kungen ska strax ge sig av till Tyskland för att försvara både fosterland och den rätta tron. Men inget krig utan att först njuta en stadig avskedsmiddag!

Under kvällen flyttas du tillbaka till 1600-talet genom att ta del av kungens skrytsamma anekdoter, bardens dråpliga ballader och de bådas många gånger oförenliga världsbilder.
Skådespelarna Johan Theodorsson och Lena Lövdahl bildar duon Stormaktens skälmar och gestaltar den här speciella kvällen kung Gustav Adolf och hans bard. Duon har ofta den svenska historien och inte minst 1600-talet som utgångspunkt för sina upptåg. De utlovar en munter drift med Lejonet från Norden och hans tid.

Gustav Adolfs trerättersmiddag:

Jordärtskockssoppa med fläderinkokt röding, dillolja och chips av mandelpotatis

Gösfilé med stuvad kål, rödvinssås, pepparrot och kokt potatis

Gustav Adolf-dessert

Pris:

770 kronor per person, 600 kronor per person för medlemmar i Vasamuseets vänner. Efter bokning och betalning, kontakta Vasamuseets Restaurang för bordsplacering och dryckesbeställning via e-post: restaurangen.vasa@maritima.se

Sista 

Tänk på att klä dig varmt med tanke på det speciella klimatet runt Vasa.

Bokning

Biljetter bokas via Nortic. Efter genomfört köp skickas bekräftelsemejl från Nortic till angiven e-postadress, men det finns risk att det hamnar i skräpmejlen så titta efter där.

Om du har problem att använda biljettköpstjänsten, kontakta Nortic som tillhandahåller Vasamuseets biljettsystem.