Afternoon Tea
Vårens program

Vårens sista afternoon tea bjuder på två föredrag som tar avstamp i dräkt- och textilfynden på Vasa och vad vi kan lära oss av dem.

Bland över 40 000 fynd på Vasa hittades både stickade och sydda strumpor, liksom två syringar. Fynden ger viktiga ledtrådar om människorna som ägde och bar dem men även om samhället de levde i. Om både stickade och sydda strumpor i Vasas samling och vad de ger för ledtrådar till människorna som burit dem berättar Josefin Lindegren, dräkt- och konsthistoriker och dokumentationsansvarig för Vasamuseets textilsamling.

Syringen är ett litet föremål, men med stor betydelse. Dess praktiska funktion är som skydd för fingret och används vid sömnad. Varför det fanns syringar om bord på Vasa och vad de kan förmedla om livet ombord och 1600-talets samhälle berättar Anna Silwerulv, dräkt- och textilhistoriker och ansvarig för dräktforskningen på Vasamuseet.

 

Afternoon tea-tallrik

Afternoon tea på Vasamuseet innehåller te, scones och marmelad och ostar, frukt och chokladkanonkula.

OBS! Du måste beställa din afternoon tea-tallrik före kl 13.00 onsdagen den 25 maj.

Afternoon tea med te eller kaffe: 185 kr

Lägg gärna till ett glas bubbel: 110 kr

Möjlighet finns att enbart lyssna på föredraget. Du behöver förboka din biljett eftersom antalet platser är begränsat.

Biljetter

För att boka biljett till våra evenemang skicka ett mejl till bokningen.vasa@smtm.se.

Ange namn, telefonnummer, namn på aktivitet, antal biljetter samt om du vill beställa mat, ange även om du är medlem i Vasamuseets vänner. För dig som är medlem, ange om du är guld- eller silvermedlem.

Betalningen sköter du i biljettkassan på plats på museet, mer information kommer i bekräftelsemejlet.