Sigismund, samtida målning av Martin Kober

FULLBOKAT! Under några dramatiska år var Sigismund dubbelkungen som kämpade för att behålla makten i de riken som anförtrotts honom. Föredrag  med Olle Larsson om några dramatiska årtionden i svensk historia.

FULLBOKAT! Sigismund föddes som katolik och tronföljare i det protestantiska Sverige och skulle bli kung över två riken. När han tog över den svenska tronen efter sin far Johan III år 1592 hade han redan styrt över Polen i fem år.  Under några dramatiska år var han dubbelkungen som kämpade för att behålla makten i de riken som anförtrotts honom. Olle Larsson, fil. dr i historia vid Lunds universitet berättar om några dramatiska årtionden i svensk historia.


Soppföredrag - biljetter - FULLBOKAT

  • Soppa, bröd och smör: 110 kronor. Både biljett och soppa förbokas och betalas nedan. Drycker betalas på plats. Du bokar och betalar både din biljett och din förtäring samtidigt, senast klockan 15.00 dagen före programmet. Det går inte att efterbeställa soppa. 


Önskas enbart biljett och ingen förtäring går det bra att boka fram till en timme innan programmet startar.

Den som inte önskar soppa, bokar och betalar enbart biljett till programmet. När du kommer till museet visar du upp din biljett i kassan, den gäller både som entrébiljett och biljett till programmet.

Obs! Förtäring går endast att köpa fram till kl 15 tisdagen den 6/3.