I Vasamuseets trädgård växer köksväxter, läkeörter och blomster. Här kan du botanisera bland grödor som odlades på Vasas tid. 

Många blommor och mycket ätbart kan upptäckas i Vasamuseets trädgård. Trädgården ger en känsla av 1600-tal och visar samtidigt de många likheterna mellan den tidens trädgård och trädgårdar idag. Blommor som lavendel, läkeörter som malva och grönsaker som rädisor och kål fanns även då.

Öppen trädgård

Vår trädgårdsexpert är på plats varje onsdag från 14 juni till 30 augusti mellan klockan 10 och 14. Kom förbi på en pratstund och lär känna våra växter. 

Giftfri odling

Här används inga kemiska bekämpningsmedel. Det är en giftfri odling med växter som har bra motståndskraft, exempelvis tagetes, för att slippa växtsjukdomar och ohyra. Biokol används i jordbäddarna och gör så att vatten och näring bibehålls längre. De många blommorna är både vackra att se på och bra för pollineringen.

Trädgården ligger bakom planket på baksidan av Vasamuseet. Ett besök i Vasamuseets trädgård kostar ingenting. Välkomna för en stunds vila eller inspiration till den egna täppan.

Trädgårdsfoldern

I foldern kan du läsa om allt som odlas och växer i Vasamuseets trädgård. 

Ladda ner (pdf)