I Vasamuseets trädgård växer köksväxter, läkeörter och blomster. Här kan du botanisera bland grödor som odlades på Vasas tid. 

Många blommor och mycket ätbart kan upptäckas i Vasamuseets trädgård. Trädgården ger en känsla av 1600-tal och visar samtidigt de många likheterna mellan den tidens trädgård och trädgårdar idag. Blommor som lavendel, läkeörter som malva och grönsaker som rädisor och kål fanns även då.

Öppen trädgård

Under sommarhalvåret är Vasas trädgård öppen för alla och gratis att besöka. Vår trädgårdsexpert kommer vara på plats alla måndagar mellan kl.10.00-13.00 från midsommar fram till skolstarten i höst, och vara tillgänglig för att svara på frågor från besökare.

Giftfri odling

Här används inga kemiska bekämpningsmedel. Det är en giftfri odling med växter som har bra motståndskraft, exempelvis tagetes, för att slippa växtsjukdomar och ohyra. Biokol används i jordbäddarna och gör så att vatten och näring bibehålls längre. De många blommorna är både vackra att se på och bra för pollineringen.

Trädgården ligger bakom planket på baksidan av Vasamuseet. Ett besök i Vasamuseets trädgård kostar ingenting. Välkomna för en stunds vila eller inspiration till den egna täppan.

Trädgårdsfoldern

I foldern kan du läsa om allt som odlas och växer i Vasamuseets trädgård. 

Ladda ner (pdf)