Alla hjärtans dag, den 14 februari, blir det extra mycket kärlek på Vasamuseet när vi öppnar för drop in-vigslar. Välkomna att gifta er i den mäktiga skeppshallen med Vasa som vittne.

Vigselförrättaren Hans-Lennart Ohlsson finns på plats vid det förgyllda galjonslejonet på övre plan, med fin utsikt över skeppet. Allt paret som vill gifta sig behöver göra är att ta med hindersprövning och giltig legitimation. Vi på Vasamuseet har vittnen på plats! Det går självklart bra att ta med egna vittnen om ni föredrar det.

Tider

  • Under dagen kommer vi ha möjlighet att ta emot cirka 30 par. Först till kvarn gäller. 

I bröllopsentrén står kung Gustav II Adolf och tar emot mellan klockan 10 och 15. Det går inte att boka tid i förväg, ni får en tid på plats när ni anländer till museet. Totalt finns möjlighet för ett trettiotal par att bli vigda. Beroende på hur många som vill gifta sig på Vasamuseet den här dagen kan det hända att ni får vänta en stund innan det blir er tur att stiga fram till vigselförrättaren. Väntetiden kan variera från cirka 20 minuter upp till ett par timmar.

Ta med

För att kunna gifta er på Vasamuseets drop in-bröllop den 14 februari på Vasa måste ni ta med er följande handlingar som visas upp i entrén:

Priser och biljetter

Kostnaden för vigsel och entré till museet är gratis för paret som gifter sig. Eventuella bröllopsgäster betalar ordinarie entré till museet, som är 170 för vuxna och gratis för barn till och med 18 år.

Erbjudande från Vasamuseets restaurang

Vasamuseets restaurang har dagen till ära ett specialerbjudande:

Toast Skagen och ett glas cava 255:-

Mazarinhjärta och kaffe 75:-

Kontakta gärna Vasamuseets restaurang för bokning eller andra önskemål