Niklas Eriksson får Vasamuseets vänners pris

Tisdagen den 24 april klockan 18.00

Niklas Eriksson, filosofie doktor i arkeologi och postdoktor på CEMAS Centrum för maritima studier vid Stockholms universitet har tilldelats Vasamuseets vänners pris år 2018 för boken ”Riksäpplet – Arkeologiska perspektiv på ett bortglömt regalskepp”. Prissumman om 50 000 kronor, kommer att delas ut på Vasamuseet tisdagen den 24 april. Välkommen att delta!

Föreningen Vasamuseets vänner delar årligen ut ett pris om 50 000 kronor till en person som har bidragit till att ge ökad kunskap och förståelse om Vasa och Vasas samtid.

– Jag känner mig oerhört hedrad, glad och stolt över att tilldelas Vasamuseets vänners pris. Min fascination för skeppet Vasa har haft stor betydelse för min forskning och det här erkännandet betyder mycket för mig, säger Niklas Eriksson.

Välkommen att delta i årets prisutdelning som delas ut den 24 april, årsdagen för när Vasa bröt vattenytan vid bärgningen 1961.

Under kvällen säljs ett begränsat antal av Niklas Erikssons bok Riksäpplet – Arkeologiska perspektiv på ett bortglömt regalskepp till specialpris: 210 kronor istället för 259 kronor. Betalas kontant eller swish till 1234009999.

Kvällens program:

18.00 Fördrink och mingel under Vasas för i skeppshallen.

18.30 Ordförande Leif Nylander hälsar välkommen.

18.40 Pristagaren för 2018 Niklas Eriksson håller ett kort föredrag.

19.00 Museichef Lisa Månsson, från priskommittén, samtalar med Niklas Eriksson på scenen

19.20 Tack för ikväll

Evenemanget är öppet för allmänheten. Föranmälan görs till foreningen.vasa@maritima.se

Föreningen Vasamuseets vänner bildades 1990. Föreningen ska stimulera till ökad kunskap om Vasa och större intresse för Vasamuseet samt med ekonomiskt stöd medverka till museets fortsatta utveckling. Genom medlemsavgifter från företag och enskilda medlemmar skapas medel för att driva projekt som ytterligare bidrar till Vasamuseets popularitet.