Fyra bar står tillsammans med en av museets guider och tittar på tiondelsmodellen som finns utställd i museet.

Vasas besättning är namnet på juniordelen av Vasamuseets vänner. Barn och unga till och med 18 år är välkomna att vara med.

Program för Juniorer 2019

Vasakalas - för de yngre juniorerna

Lördag den 16 mars 2019, kl 13.00 -- ca 15.30 bjuder vänföreningen familjer (med familjemedlemskap eller juniormedlemskap) på kalas på museet, utan kostnad. Det blir en specialaktivitet tillsammans med museets pedagog, diplom, kalasfika och givetvis en fiskdamm!

Anmälan skickas till foreningen.vasa@smtm.se.

Familjevisning ombord på Vasa

(familjemedlemskap + juniormedlemmar, med inriktning på barnen)

Under 2019 erbjuds det visning följande tillfällen:

• Söndag 17 mars (morgon)
  • Måndag 9 september (kväll)
  • Måndag 7 oktober (kväll).
  • OBS! Särskilda regler gäller för att gå ombord på Vasa. Man måste varit medlem i 5 år innan man går ombord första gången och därefter vart femte år (om man inte blev medlem innan 1/1 2018 då andra regler gäller). Lägsta gräns för juniorerna är 6 år och äldre när de går ombord. Ett nytt krav är att alla juniorer måste medföljas av en vuxen medlem (ex förälder eller far/morförälder) som ansvarar för barnet ombord. Viktigt: Läs mer om reglerna för ombordgång under länken för Gå ombord på Vasa.
  • Anmälan skickas till foreningen.vasa@smtm.se.

En natt på museet - övernattning för barn mellan 10 och 14 år

Den 12-13 oktober 2019 är det dags för övernattning för vänföreningens juniorer mot en mindre kostnad - prel 195,-/barn (vänföreningen subventionerar det mesta). Aktiviteten är föräldrafri, så att barnen får uppleva en spännande natt i ett mörklagt museum, med nya vänner.

En av museipedagogerna håller en specialvisning. Vi ser en nattbio tillsammans efter att vi ätit korv med bröd. Vi avrundar kvällen med en pysselstund (med pärlor för de som önskar eller sjömaninsarbete med rep och tjärad märling) innan barnen kryper ner i sina egna sovsäckar i batteridäckskopian i utställningen Livet ombord. Samling på museet kl 18 den 12/10 och föräldrarna kan hämta barnen igen kl 08.15 den 13/10.

Denna kväll blir ett minne för livet!

Anmälan skickas till foreningen.vasa@smtm.se.