Fyra bar står tillsammans med en av museets guider och tittar på tiondelsmodellen som finns utställd i museet.

Vasas besättning är namnet på juniordelen av Vasamuseets vänner. Barn och unga till och med 17 år är välkomna att vara med. Ange förnamn på barnen så får de ett diplom varje år.

Program för Juniorer 2018

Vasakalas - för de yngre juniorerna

Den 17 mars 2018, kl 13.00 -- 15.00 bjuder vänföreningen familjer (med familjemedlemskap eller juniormedlemskap) på kalas på museet, utan kostnad. Det blir en specialaktivitet tillsammans med museets pedagog, diplom, kalasfika och givetvis en fiskdamm!

Anmälan skickas till foreningen.vasa@maritima.se.

Familjevisning

(familjemedlemskap + juniormedlemmar, med inriktning på barnen)

Under 2018 erbjuds det visning följande tillfällen:

• Lördag 17 mars (morgon)
  • Tisdag 11 september (kväll)
  • Lördag 6 oktober (morgon).
  • OBS! Lägsta gräns för juniorerna är 6 år och äldre när de går ombord. Ett nytt krav är att alla juniorer måste medföljas av en vuxen medlem (ex förälder eller far/morförälder) som ansvarar för barnet ombord.

En natt på museet - övernattning för barn mellan 10 och 14 år

Den 13-14 oktober 2018 är det dags för övernattning för vänföreningens juniorer mot en mindre kostnad - prel 195,-/barn (vänföreningen subventionerar det mesta). Aktiviteten är föräldrafri, så att barnen får uppleva en spännande natt i ett mörklagt museum, med nya vänner.

En av museipedagogerna håller en specialvisning. Vi ser en nattbio tillsammans efter att vi ätit korv med bröd. Vi avrundar kvällen med en pysselstund (med pärlor för de som önskar eller sjömaninsarbete med rep och tjärad märling) innan barnen kryper ner i sina egna sovsäckar i batteridäckskopian i utställningen Livet ombord. Samling på museet kl 18 den 13/10 och föräldrarna kan hämta barnen igen kl 08.15 den 14/10.

Denna kväll blir ett minne för livet!