Vasamuseet stängt på grund av covid-19

Vasamuseet har stängt tills vidare med anledning av regeringens skärpta restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19.

Följ via RSS

Historiskt låga besökssiffror

12 januari 2021 15:01

182 837 personer besökte Vasamuseet under 2020. Jämfört med 2019 är det en minskning med 88 procent och 1 349 942 färre registrerade besök. Det är den lägsta besökssiffran någonsin för ett kalenderår i museets historia. Orsaken: Coronapandemin. Dels uteblev de utländska turisterna, dels har museet haft stängt stora delar av året.

Stängning förlängs

26 november 2020 14:11

Vasamuseet kommer hålla fortsatt stängt för publik tillsvidare. Avsikten är att öppna igen tidigast i mitten av januari - om smittspridningsläget tillåter det. Museet kommer därmed att vara stängt för publik under jul- och nyårshelgerna.

Vasamuseet stänger

29 oktober 2020 15:10

Vasamuseet stänger tillfälligt för publik från och med den 30 oktober till och med den 19 november. Museet har fortsatt öppet digitalt.

Idag öppnar Vasamuseet igen!

15 juli 2020 08:07

Äntligen! Idag, onsdagen den 15 juli klockan 10.00, öppnar Vasamuseet portarna för besökare igen. Trygghet, säkerhet – och stor glädje – står i fokus för mottagandet.

SMTM lägger varsel på grund av coronapandemin

15 maj 2020 14:05

Statens maritima och transporthistoriska museer (SMTM), som driver Marinmuseum, Sjöhistoriska museet, Vasamuseet och Järnvägsmuseet, har tvingats lägga ett varsel om 69 tjänster. Orsaken är den ekonomiska kris som SMTM hamnat i på grund av coronapandemin. Påverkan på rese- och turistnäringen är kraftig och kommer att påverka SMTM under långt tid framöver.

Utomhusvisningar runt Vasamuseet

11 maj 2020 08:05

Från och med maj erbjuder Vasamuseet utomhusvisningar på fredagar. Konceptet är nytt och framtaget då museet är stängt och inte har kunnat erbjuda visningar inne på museet.

Besked om stöd från regeringen

08 maj 2020 12:05

Statens maritima och transporthistoriska museer (SMTM), som driver Marinmuseum, Sjöhistoriska museet, Vasamuseet och Järnvägsmuseet, har idag fått besked från regeringen om att Vasamuseet kommer få ett extra statligt stöd tillsammans med ett antal andra kulturinstitutioner på grund av coronapandemin.

Vasamuseet erbjuder skolor digitala träffar

23 april 2020 11:04

Vasamuseet är stängt men museets distansarbetande pedagoger erbjuder skolklasser digitala möten från annan plats än museet. Med hjälp av bildmaterial, föremål, berättelser och spännande fakta levandegörs berättelsen om Vasa.