Välkommen tillbaka! Vasamuseet öppnar igen den 15 juli 2020

Nyheter

Vasamuseet öppnar igen med corona-anpassat mottagande den 15 juli

17 juni 2020 13:06

Onsdagen den 15 juli öppnar Vasamuseet för besökare igen på ett ansvarsfullt och säkert sätt. Besökarna är välkomna att komma nära skeppet Vasa och samtidigt hålla avstånd till varandra.

Läs mer

SMTM lägger varsel på grund av coronapandemin

15 maj 2020 14:05

Statens maritima och transporthistoriska museer (SMTM), som driver Marinmuseum, Sjöhistoriska museet, Vasamuseet och Järnvägsmuseet, har tvingats lägga ett varsel om 69 tjänster. Orsaken är den ekonomiska kris som SMTM hamnat i på grund av coronapandemin. Påverkan på rese- och turistnäringen är kraftig och kommer att påverka SMTM under långt tid framöver.

Läs mer

Akut ekonomiskt läge för Vasamuseet – situationen är ohållbar

08 april 2020 11:04

Vasamuseet – Skandinaviens mest besökta museum – är helt och hållet finansierat av egna intäkter och beroende av betalande besökare. När besökarna nu uteblir från hela världen på grund av coronaviruset står museet inför både akuta och långvariga ekonomiska problem. Omfattande besparingsåtgärder har redan införts men de räcker inte utan nu förbereds för att varsla personal, och som yttersta konsekvens kan museet behöva upphöra med verksamheten. Utan stöd är det till slut ett unikt kulturarv och ett av Sveriges starkaste besöksmål som hotas.

Läs mer

Museet stängt tills vidare

20 mars 2020 10:03

Vasamuseet har stängt from 20 mars tills vidare på grund av coronaviruset. Detsamma gäller för systermuseerna Marinmuseum och Sjöhistoriska museet. Järnvägsmuseets tåghall håller stängt och tågresor är inställda tom mitten av augusti.

Läs mer

Stockholmarnas favoritmuseum

21 februari 2020 08:02

Vasamuseet blev stockholmarnas favoritmuseum – för tredje året i rad.

Läs mer