Idag öppnar Vasamuseet igen!

15 juli 2020

Äntligen! Idag, onsdagen den 15 juli klockan 10.00, öppnar Vasamuseet portarna för besökare igen. Trygghet, säkerhet – och stor glädje – står i fokus för mottagandet.

– Jag vågar lova att alla besökare kommer att få en fin upplevelse av Vasamuseet utan trängsel. Även om vi måste hålla avstånd till varandra går det att komma riktigt nära skeppet, säger Jenny Lind, biträdande museichef.

För att kunna öppna för publik igen under rådande omständigheter har Vasamuseet sett över lokalerna och vidtagit flera åtgärder för att minimera risk för smittspridning.

– Vi begränsar antalet samtidiga besökare, det är det allra viktigaste. Dessutom har vi har ökat städfrekvensen, vi tillhandahåller handsprit och har glesat ut sittplatserna i filmsal, restaurang och matsäcksrum, säger Jenny Lind.

Visningarna inomhus är inställda tills vidare för att det inte ska uppstå trängsel, men museets guider finns på plats för frågor. Som ett alternativ till visning erbjuder Vasamuseet en gratis audioguide som besökarna enkelt kan lyssna på i sin egen mobiltelefon eller surfplatta.

Vasamuseet kommer från den 15 juli att hålla öppet på vardagar mellan klockan 10.00 och 17.00. Även museibutiken håller öppet samma tider som museet. Vasamuseets restaurang kommer ha öppet på vardagar mellan klockan 11.00 och 16.00.

Det går alltid att möta skeppet Vasa och hennes historia digitalt på Vasamuseets webbplats och i sociala kanaler.

För ytterligare information, kontakta:

Catrin Rising, kommunikatör
Telefon: 0737-35 16 02
E-post: catrin.rising@smtm.se

Jenny Lind, biträdande chef Vasamuseet
Telefon: 08 - 519 549 57
E-post: jenny.lind@smtm.se

Till toppen