Vasamuseet är stockholmarnas favoritmuseum

Besökare på Vasamuseet
Foto: Statens maritima museer

2018-02-23

I den årliga undersökningen "Stockholmarnas favoritmuseum" har Vasamuseet tilldelats första pris. Stockholmarna utser ett bästa museum – alla kategorier – men pris delas även ut i sju underkategorier, i undersökningen som görs årligen. Förutom förstapriset tog Vasamuseet emot första pris för den bästa personalen och de bästa utställningarna, samt andra pris i kategorin starkaste varumärket.

I den årliga undersökningen "Stockholmarnas favoritmuseum" har Vasamuseet tilldelats första pris.

– Jag vill verkligen tacka stockholmarna som gett Vasamuseet så fina omdömen. Det här gör oss sporrade att fortsätta arbeta för att ge alla våra besökare ett personligt bemötande och en minnesvärd upplevelse, säger Lisa Månsson, Vasamuseets chef.

Stockholmarna utser ett bästa museum – alla kategorier – men pris delas även ut i sju underkategorier i undersökningen som görs årligen av företaget Evimetrix. Förutom förstapriset tog Vasamuseet emot ytterligare tre utmärkelser under prisutdelningen kvällen den 22 februari: första pris för den bästa personalen, första pris för de bästa utställningarna, samt andra pris i kategorin starkaste varumärket.

– Utmärkelsen den bästa personalen gör mig särskilt stolt och glad. Vår personal är generösa med sin kunskap och berättar dagligen historien om Vasa på ett engagerande sätt. Vi är måna om att alla våra besökare ska få en minnesvärd upplevelse när de besöker Vasamuseet och de här utmärkelserna är kvitton på att vi har lyckats, säger Vasamuseets chef Lisa Månsson.

Enligt undersökningen är det allra viktigaste att utställningarna är bra för att stockholmarna ska bli nöjda med ett museibesök.

–Att få utmärkelsen för bästa utställning känns extra roligt just i år eftersom den nya utställningen ”Kvinnorna” som vi invigde förra året, är av en ny karaktär för Vasamuseet. Med utgångspunkt i våra samlingar och nya forskarrön lyfter vi fram Vasas historia ur nya perspektiv och med ett större inslag av rörligt material. Det kompletterar den mäktiga upplevelsen av skeppet och har tagits emot oerhört väl av besökarna.

Utmärkelsen ”Stockholmarnas favoritmuseum” baseras på en undersökning om de mest omtyckta museerna i Stockholm län, genomförd bland allmänheten i Storstockholm av Evimetrix. I år har 1737 personer uttalat sig om 38 museer.

För ytterligare information och bilder, kontakta gärna:
Catrin Rising, kommunikatör
Telefon: 08-51 95 58 47
E-post:catrin.rising@maritima.se

Frågor & svar