Vasamuseet är stockholmarnas favoritmuseum - för andra året i rad!

Vasamuseet exteriört vinter
Anneli Karlsson/ Statens maritima och transporthistoriska museer

2019-02-12

På tisdagseftermiddagen den 12 februari utsågs stockholmarnas favoritmuseum. Vasamuseet tog hem förstapriset – för andra året i rad!

– Det är fantastiskt hedrande att Vasamuseet valts till stockholmarnas favoritmuseum för andra året i rad. En stor del av Vasamuseets framgångar har vi naturligtvis vårt unika skepp att tacka för, men mycket är också tack vare vår hängivna personal som dagligen visar skeppet Vasa och berättar om hennes historia på ett engagerande sätt, säger Lisa Månsson, Vasamuseets chef.

Förutom förstapriset tog Vasamuseet emot ytterligare en utmärkelse under kvällen och fick första pris även i kategorin starkaste varumärket.

– Utmärkelserna visar att berättelsen om Vasa fascinerar och att museet erbjuder en upplevelse som gör intryck på våra besökare från Stockholm i alla åldrar, avslutar Lisa Månsson, Vasamuseets chef.

Utmärkelsen ”Stockholmarnas favoritmuseum” baseras på en undersökning om de mest omtyckta museerna i Stockholm län, genomförd bland allmänheten i Storstockholm av Evimetrix. I år har 1794 personer uttalat sig om 37 museer. Förutom utmärkelsen "Stockholmarnas favoritmuseum" delas pris ut i 7 olika kategorier.

För ytterligare information och bilder, kontakta gärna:

Catrin Rising, kommunikatör
Telefon: 08-51 95 58 47
E-post: catrin.rising@maritima.se
 

 

Frågor & svar