Pressrum

Välkommen till Vasamuseets pressrum. Här hittar du våra pressmeddelanden och pressbilder. Om du saknar något eller önskar veta mer, vänligen kontakta oss.
Vasamuseet exteriör

Vasamuseet stängt för ombyggnad i sex veckor

2013-03-14

Under sex veckor, 18 mars–30 april, håller Vasamuseet stängt för ombyggnad. När museet byggdes för drygt 20 år sedan dimensionerades det för 600 000 besökare per år men de senaste åren har besökssiffrorna legat på det dubbla, över 1,2 miljoner. Köerna har ringlat långa utanför entrén och trängseln har varit stor på de mest spännande platserna inne i museet.
Under sex veckor, 18 mars–30 april, håller Vasamuseet stängt för ombyggnad. När museet byggdes för drygt 20 år sedan dim...
Vasa

Ny stöttning ska säkra Vasas framtid

2012-12-17

Det är nu klart att ett nytt stödsystem för Vasa ska tas fram. Formas, Vinnova och Vetenskapsrådet har tillsammans gått in med sex miljoner kronor till forskning som ska resultera i den bästa lösningen för skeppets stöttning. Bland annat ska man kartlägga hur träet och skeppet som struktur förändras över tid. År 2016 kommer underlaget för en ny design av ett stödsystem vara färdigt.
Det är nu klart att ett nytt stödsystem för Vasa ska tas fram. Formas, Vinnova och Vetenskapsrådet har tillsammans gått ...
Till toppen