Om Vasamuseets vänner

Föreningen Vasamuseets vänner bildades 1990. Föreningen ska stimulera till ökad kunskap om Vasa och större intresse för Vasamuseet samt med ekonomiskt stöd medverka till museets fortsatta utveckling. Genom medlemsavgifter från företag och enskilda medlemmar skapas medel för att driva projekt som ytterligare bidrar till Vasamuseets popularitet.

Nu finns ett akut behov av att hjälpa Vasa och stödja museet. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Hur kan jag hjälpa till?

Köp en eller flera biljetter. Biljetterna du köper via hemsidan kan användas som entrébiljett när museet öppnar igen.

Du kan också stötta Vasamuseets verksamhet genom att köpa ett medlemskap i Föreningen Vasamuseets Vänner. Medlemskapet erbjuder många fina förmåner och exklusiva evenemang.
Det finns olika typer av medlemskap. Vid alla medlemskap (utom juniormedlemskapet) går 150 kr direkt till  Vasamuseet. Men vänföreningen ger även vid behov ekonomiskt stöd till museet för dess fortsatta utveckling. 

Du kan mejla museets butik och beställa artiklar. Du kan då be om bilder och priser och betala säkert via Linkpay. Vi skickar sedan dina varor hem till dig.

  • Swisha din gåva!

Om du föredrar att skänka ett bidrag utan att köpa någonting kan du swisha till 1234009999. Markera då betalningen med "Hjälp Vasa" så ser vi att du skänkt en gåva till förmån för Vasamuseet. Detta samlas i en särskild fond som museet kan äska pengar från.

  • Ge en gåva via Plusgiro!

Betala in ditt bidrag till Plusgiro 162-8 och markera betalningen med "Hjälp Vasa" så ser vi att du skänkt en gåva. Markera då betalningen med "Hjälp Vasa" så ser vi att du skänkt en gåva till förmån för Vasamuseet. Detta samlas i en särskild fond som museet kan äska pengar från.

Ditt stöd är viktigt – tillsammans hjälper vi Vasamuseet!