Vasas besättning är namnet på juniordelen av Vasamuseets vänner. Barn och unga till och med 18 år är välkomna att vara med.

Program för Juniorer 2021

Skattjakt - en familjeaktivitet

Söndagen den 11 april, kl 13

Aktiviteten tar ca en timma. Man får ett antal uppdrag att utföra i museet, tillsammans med sin familj. Föranmälan krävs. Aktiviteten är öppen för alla barn (som är medlemmar) utan kostnad.

Anmälan (ange antal juniorer och ålder) via e-post till föreningen:

E-post: foreningen.vasa@smtm.se 

Program för Juniorer 2020

Uppdrag: Vasa - en familjeaktivitet

Den 17 oktober 2020, kl 13 - 16 har vi en nyinsatt familjeaktivitet! Vänföreningen får testa en variant av ett nytt program på museet. Aktiviteten tar ca en timma. Man får ett antal uppdrag att utföra i museet, tillsammans med sin familj. Föranmälan krävs. Aktiviteten är öppen för alla barn (som är medlemmar) utan kostnad.

En natt på museet - övernattning för barn mellan 10 och 14 år

Den 17-18 oktober 2020 är det dags för övernattning för vänföreningens juniorer mot en mindre kostnad - prel 195,-/barn (vänföreningen subventionerar det mesta). Aktiviteten är föräldrafri, så att barnen får uppleva en spännande natt i ett mörklagt museum, med nya vänner.

En museipedagog håller en specialvisning. Vi ser en nattbio tillsammans efter att vi ätit korv med bröd. Vi avrundar kvällen med en pysselstund (med pärlor för de som önskar eller sjömaninsarbete med rep och tjärad märling) innan barnen kryper ner i sina egna sovsäckar i batteridäckskopian i utställningen Livet ombord. Samling på museet kl 18 den 17/10 och föräldrarna kan hämta barnen igen kl 08.15 den 18/10.

Medlemskap

Bli medlem i Vasamuseets vänner och få fri entré till Vasamuseet. 

Bli medlem