Här presenteras årets medlemsprogram, allt eftersom det bokas in.

 

Vasakalas, för de yngre

Söndag 19 mars 2023, kl 13 - 15.30

Denna dag blir det kalas för våra yngsta juniorer, utan kostnad. Familjerna skickas ut på en skattjakt i Vasamuseet. Vi lär oss lite nytt och hittar kanske nya spännande vrår i museet. Sedan blir det fiskdamm och kalasfika med pannkakstårta i Auditorium 2. OBS att alla juniorer behöver vara medlemmar (antingen genom ett familjemedlemskap eller eget juniormedlemskap). Föräldrar eller mor/farföräldrar följer med fritt.

Anmälan till: foreningen.vasa@smtm.se senast en vecka innan (så pannkakstårtan räcker). Ange namn på deltagarna och juniorens ålder.

Stadsvandring

Söndag 23 april 2023, kl 13.30 - ca kl 15

Följ med på en vandring i Drottning Kristinas fotspår. Vår guide denna gång är Elisabeth Daude, styrelseledamot i Vasamuseets Vänner, tillika Stockholmsguide. Under promenaden tar vi upp intressanta händelser, byggnadsverk och platser. Vi får höra om människorna runt drottningen. Promenaden börjar nära Kungsträdgården och slutar vid Drottning Kristinas sluss, söder om Gamla Stan.

Anmälan till: foreningen.vasa@smtm.se senast två veckor i förväg, inkl betalning. 

Pris: 150 kr/medlem. En vän (som inte är medlem) kan tas med för 175 kr/person. Betalas två veckor i förväg till Plusgiro 162-8. 

Vackra slott

Lördag 13 maj 2023, kl 9 - ca 18

Vi tar en fin busstur till två vackra slott. Än en gång ordnas dagsutflykten av BK Travel Solutions, som tagit oss med på både medlemsresor och utflykter tidigare. Det blir besök både på Vasaborgen Gripsholm med dess fem sekel av svensk historia och ett av Sveriges vackraste barockslott, Mälsåkers slott. På Gripsholms slott finns landets främsta exempel på gemak från vasakungarnas tid och en av Europas mest välbevarade 1700-talsteatrar. Gustav Vasa, riksänkedrottningen Hedvig Eleonora och Gustav III har bott där. På vår vandring genom Gripsholm hör vi om många av de människor som varit betydelsefulla för Sverige. Mälsåkers slott ligger på Selaön. Det bjuder på allt från Sveriges stormaktstid till norskt hemlighetsmakeri under andra världskriget. Vi äter gemensam lunch mellan de båda besöken, på närliggande Gripsholms Golfrestaurang.

Pris: 995 kr/person (baserat på min. 35 betalande). I priset ingår visningar av båda slotten, lunch på Gripsholms Golfrestaurang (varmrätt inkl. liten sallad, bröd och kaffe), reseledare från BK Travel Solutions, skatter och lagstadgade avgifter. 

Anmälan till: info@bktravelsolutions.se, 040-60 60 220 eller 0738-848773. Sista datum för anmälan är 21 april. 

Medlemsresa till Chatham, Canterbury & Dover

Torsdag - söndag 31 augusti - 3 september  2023

Återigen anordnar BK Travel Solutions en spännande och lärorik medlemsresa för oss. Denna gång blir det HMS Belfast i London, stadsvandring i Canterbury, visning i katedralen i Canterbury och National Maritime Museum i Greenwich. Vi tar även en utflykt till Chatham Historic Dockyard och till Dover, inkl. Dover Castle och Secret Wartime Tunnels, samt en båttur på floden Stour i Canterbury. 

Närmare program skickas till medlemmarna tillsammans med förnyelseavierna inför årsskiftet. Hör annars av er till resebyrån så skickar de det gärna. 

Pris: 12 895 kr/person i delat dubbelrum (baserat på minst 25 betalande). Tillkommer obligatoriska flygskatter enligt dagspris vid biljettering (ca 665 kr) samt ev tillägg för enkelrum (2 700 kr). 

Anmälan till: info@bktravelsolutions.se, 040-60 60 220 eller 0738-848773. Sista datum för anmälan är 20 maj. 

Spela svenskt bräde 

Inom ramen för vänföreningens aktiviteter finns en brädspelssektion som träffas på onsdagar (under vår och höst), kl 14-19:45. De börjar spela den 4 januari igen. Sektionen anordnar traditionsenligt SM i bräde 18-19 november 2023. 

Vill du veta mer om deras verksamhet, titta in på: