Skola

I maj och juni är det högsäsong på Vasamuseet. Skolklasser på skolresa från hela landet och turister från hela världen vill besöka oss. Därför justerar vi vårt ordinarie utbud under den här perioden. 

Boka ankomst 

Vill du besöka museet på egen hand med din klass eller besöka utställningen Brickwrecks ska du föranmäla ditt besök. Skolprogrammet Möt Vasa för maj och juni är fullbokat.

Vasamuseet ligger påDjurgården i Stockholm. Spårvagnen linje 7 har för närvarande störningar i trafiken och ersättningsbussar trafikerar sträckan. Bussarna har mindre kapacitet och därför är det bra att vara ute i god tid, eller istället ta färjan. Se tidtabeller och senaste informationen om spårvagnen, bussarna och tunnelbanan på https://sl.se/


Matsäck och väskor

Det går inte att äta medhavd matsäck inne i Vasamuseet. I anslutning till museet finns det flera härliga gräsplaner där det passar att ha picknick.

Elevernas ryggsäckar och väskor kan låsas in i förvaringslådor inne i museet. Observera att det inte är tillåtet att ta in större väskor och väskor på hjul i museet. 

Frågor & svar