Pedagogiska program är kostnadsfria för skolklasser

Pedagogiska program

De besök som bokas in med en museipedagog kallar vi för pedagogiska program.
Jämfört med en visning med guide på 30 minuter varar ett program med pedagog mellan 60 och 150 minuter och innehåller fler moment än den direkta faktaförmedlingen. Stor vikt läggs vid dialog och utrymme finns att ställa frågor. Vi använder oss ofta av rekvisita och flera sinnen. Vid ett längre besök ingår alltid praktiska moment.

Besök i rummet Under däck ingår, det är en kopia av en del av övre kanondäck i naturlig storlek. Med hjälp av rekvisita, ljud och ljus känns det nästan som om man var ombord på det seglande Vasa. Det pedagogiska rummet Alla ombord kan också ingå beroende på val av program.

Välj mellan massor av teman som är speciellt utformade för alla åldrar, från förskola till och med gymnasium.
Samtliga är kostnadsfria.

Bokning och personlig kontakt

Museipedagogen kontaktar alltid läraren personligen inför varje besök, för att stämma av uppplägg, nivå och önskemål.
Men börja med att gå till sidan med alla pedagogiska program och välj den ålder som motsvarar din grupp. Under varje programbeskrivning finns en länk till bokningskontoret:

Skolor i maj och juni

När det är högsäsong för skolresor i Sverige ställer vi om utbudet. Då ersätts samtliga pedagogiska program av en Skolvisning på 45 minuter. Detta för att kunna erbjuda så många skolklasser som möjligt en bra upplevelse på museet när efterfrågan är som störst. Innehållet är en överblick över Vasas historia och naturligtvis anpassar vi nivån till åldern på klassen. Men om ni vill  kunna välja tema eller ha ett museum med mindre trängsel, besök oss på andra tider under terminerna.

Inför ditt besök

Här har vi samlat sådant som är bra att veta när du besöker oss.

Praktisk information (pdf)
Foto på Vasamuseets fyra pedagoger

Kontakt

Vasamuseets fyra pedagoger: Inger Elgestedt, Emilie Börefelt, Lotta Wiker, Karin Schaefer
Foto Anneli Karlsson SMM

Har du frågor kring vår pedagogiska verksamhet? Hör av dig till oss på vår gemensamma mejladress pedagoger.vasamuseet@maritima.se

Mejla pedagogerna