Digitala skolprogram från Vasamuseet

De digitala skolprogrammen är fullbokade för den här terminen.

Vi erbjuder kostnadsfria digitala skolprogram på tisdagar och fredagar för hela grundskolan inklusive anpassad skola och gymnasiet, studier på gymnasienivå och sfi från nivå C. 

Bokningen öppnar igen 19 augusti

Du kan boka digitala skolprogram igen måndagen 19 augusti. Då släper vi tider för perioden september till och med läslovet vecka 44. Bokningen görs då via ett webboknings-formulär längst ner på den här webbsidan. 

Bokningsbara teman

Skeppet Vasa är alltid utgångspunkten i det digitala mötet med klassen, men det finns många olika sammanhang och teman som Vasa kan kopplas till. Välj det som passar din undervisning och din klass bäst.

Skeppet och människorna

Vi pratar om skeppets spännande öde, olika källor till kunskap om historien och hur det var att vara barn och vuxen på ett krigsskepp på 1600-talet. För: Alla åldrar från F-klass till vuxenstudier och sfi från nivå C.

Vasa och Stormaktstiden

Skeppet Vasa var tänkt att bli en del i byggandet av det svenska Östersjöväldet. Ett program om Vasas plats i den svenska och europeiska historien. För: Årskurs 5-6.

Bekräftelse och möteslänk

Observera att din bokning är genomförd först när du har fått en bekräftelse via mejl.

Längre fram får du möteslänk till Teams och förberedelsematerial via mejl från Vasamuseets pedagoger. 

Programmets upplägg

Klassen befinner sig i klassrummet och museipedagogen befinner sig i museets utställningar och runt om skeppet Vasa. Som vid alla våra möten med elever så välkomnar vi frågor och interaktion, därför är gränsen en klass per tillfälle (ca 30 elever). Du kan boka ett tillfälle för en klass. Skolprogrammen ges endast på svenska.

Det digitala skolprogrammet i undervisningen

Använd det digitala skolprogrammet i undervisningen om historiska källor! I filmen deltar en mellanstadieklass i Vuollerim, Jokkmokk, i ett digitalt skolprogram från Vasamuseet. Eleverna får ta del av historiska källor från skeppet och interagera digitalt med pedagogen på museet för att få ett aktivt och konkret möte med källor till historien. Filmen är producerad av Skolverket som en del av lärportalen för kursplanen i historia, avsnittet om att tolka och granska historiska källor.

 

Frågor & svar