Digitala skolprogram från Vasamuseet

Bokningen för digitala skolprogram öppnar 29 augusti.

Boka ett kostnadsfritt digitalt skolprogram och låt Vasamuseet komma till klassrummet. Välj mellan flera teman som alla utgår från skeppet Vasa.

 

Programmets upplägg

Klassen befinner sig i klassrummet och museipedagogen befinner sig i museets utställningar och runt om skeppet Vasa. Som vid alla våra möten med elever så välkomnar vi frågor och interaktion, därför är gränsen en klass per tillfälle (ca 30 elever). Du kan boka ett tillfälle för en klass. Skolprogrammen ges endast på svenska.

Bokning

Webbokningen öppnar igen 29 augusti. Bokningen görs via ett webboknings-formulär längst ner på den här webbsidan. 

Bokningsbara teman

Skeppet Vasa är alltid utgångspunkten i det digitala mötet med klassen, men det finns många olika sammanhang och teman som Vasa kan kopplas till. Välj det som passar din undervisning och din klass bäst.

  • Alla åldrar från F-klass till vuxenstudier och sfi

Skeppet och människorna: Vi pratar om skeppets spännande öde, olika källor till kunskap om historien och hur det var att vara barn och vuxen på ett krigsskepp på 1600-talet.

  • Årskurs 4-6

Vasa och Östersjöväldet: Skeppet Vasa var tänkt att bli en del i byggandet av det svenska Östersjöväldet. Ett program om Vasas plats i den svenska och europeiska historien.

Förberedelser

Observera att bokningen görs via en webbokning och att din bokning är genomförd först när du har fått en bekräftelse via mejl.

Du kommer sedan att få möteslänk och förberedelsematerial via mejl från Vasamuseets pedagoger. 

Till toppen