Boka ankomst och skolprogram

Klassens besök är kostnadsfritt men du måste boka ditt besök, såväl ett besök på egen hand, en slottid till utställningen Brickwrecks eller ett skolprogram. 

Boka ett skolbesök på egen hand

Ta med dig bokningsreferensen till hela bokningen vid besöket med klassen. Du behöver inte skriva ut och ta med dig samtliga elevers biljetter.

Boka ett skolprogram

Möt Vasa är ett 45 minuter långt skolprogram som ges på museet 2 maj till 12 juni. 

Utställningen Brickwrecks innehåller modeller i LEGO® som ger liv åt åtta världskända skeppsbrott, däribland Vasa.

Du som lärare kan att kunna boka kostnadsfria biljetter till dig och dina elever. Det finns 40 bokningsbara biljetter för elever och lärare varje timme, varav max antal biljetter för elever är 35. Det kan dock finnas färre bokningsbara biljetter om en klass redan bokat samma insläppstid.Observera att det är insläppstiden du bokar. Du har en timme på dig att gå in med klassen i utställningen. Det finns ingen sluttid men besöket brukar ta ungefär en timme.

Inför besöket

Så fungerar det inne i museet

Läraren är ansvarig för att hålla ihop sin grupp under hela besöket. Elever får därmed inte gå runt på egen hand i museet.

Tips! Temperaturen i museet är 18 grader, ta med långärmad tröja om ni är frusna.

Matsäck utanför museet

Det går inte att äta matsäck inne i museet från påsklovet till vårterminens slut. Utanför museet finns det härliga gräsplaner och bänkar där det passar att ha picknick.

Väskor

Elevernas ryggsäckar och väskor kan låsas in i förvaringslådor inne i museet. Observera att större väskor och väskor på hjul inte är tillåtna i museet.

Kostnad

Skolklasser med medföljande lärare besöker Vasamuseet kostnadsfritt, såväl entré som bokningsbara skolprogram är utan kostnad.

Kontantfritt museum

Från och med den 7 november 2022 är Vasamuseet ett kontantfritt museum.  I entrén, butiken och restaurangen betalar du enkelt med kort eller Swish.

Kontakt

Har du frågor? Mejla oss.

E-post: pedagoger.vasamuseet@smtm.se

Vasamuseets pedagoger som arbetar med skola är Emilie Börefelt, Inger Elgestedt, Joakim Engblom och Josefin Wellbring.