Boka skolprogram maj och juni

Under maj och juni är det högsäsong för skolresor och då erbjuder pedagogerna programmet "Möt Vasa" måndag till fredag för åk 1 - 9, gymnasiet, vuxenutbildning och SFI. För SFI rekommenderar vi att klassen befinner sig på B, C eller D-nivå.

Programmet är 45 minuter långt och ges endast på svenska. Maximalt antal som går att boka i webbokningen är 30 elever och 2 lärare per klass.

"Möt Vasa" är kostnadsfritt och ersätter alla andra skolprogram dessa veckor.

Boka

Det finns fortfarande tider kvar att boka! Du bokar ditt skolprogram för maj och juni själv här på webplatsen. Du anger först årskurs och datum och väljer sedan bland de lediga tiderna. Bekräftelsen skickas direkt till din angiva e-postadress. Får du ingen bekräftelse har din bokning inte gått igenom.

Om du har bokat men behöver avboka, vänligen mejla Vasamuseets bokning.

Telefon: 08-519 548 70

Bokningskontoret har telefontid måndag-fredag kl. 10-15 (lunchstängt kl. 12-13)

Skolprogrammet Möt Vasa

Tillsammans tittar vi på skeppet på utsidan, olika utställningar och besöker det pedagogiska rummet Under däck, som är en kopia av ett rum på skeppet. I Under däck aktiveras flera olika sinnen för att ge eleverna en känsla av livet på ett krigsskepp under det svenska Östersjöväldet.
De många arkeologiska fynden från Vasa kan tillsammans med andra historiska källor ge en inblick i 1600-talsmänniskans olika levnadsvillkor och likheter och skillnader mellan hur det var att leva då och nu.

Praktisk information

Räkna med i er tidsplanering att det kan vara fullt i kollektivtrafiken den här perioden. Var också beredd på att det kan vara långa köer och att det ofta är mycket andra besökare på museet dessa veckor i maj och juni. Vi ber dig därför samla eleverna i lärarledd grupp under besöket.

Matsäcksrum finns på entréplan och utanför museet finns fantastiska gräsmattor och kajer. Ät gärna matsäcken där innan ni går in på museet.