Våra pedagogiska program är tyvärr fullbokade till och med april 2019.

Välkommen att boka ett pedagogiskt program med din klass. Alla program utgår från Vasa och hennes historia.

Pedagogiska program är kostnadsfria och kan bokas måndag till och med torsdag.

Boka genom att mejla till: bokningen.vasa@maritima.se

Skeppet och människorna

 

När Vasa hittades 1956 var det som att öppna en lucka till en annan tid. Skeppet visade sig vara fyllt med vardagliga föremål som berättar om människor för nästan fyra hundra år sedan. Tillsammans tar vi reda på mer om kungens finaste skepp och hur det var att leva ombord mellan kanonerna. Var sov man, vad år man och hur gick man på toaletten? I lyktans sken kommer fantasin i rörelse.

Tid: 60 minuter
Max antal: 60 personer
Erbjuds augusti - april

Jakten på de försvunna verktygen

Vasa är färdigbyggt och ska snart segla iväg. Timmermannen har somnat och går inte att väcka. Kvar på skeppet finns hans dyrbara verktyg! Nu behöver hans hustru hjälp att snabbt hitta dem igen på de mest märkliga ställen. Timmermannen Peter och hans hustru Eva är två av våra dockor som är med i programmet och ger barnen uppdrag. För 4-åringar till och med åk 1.

Tid: 60 minuter
Max antal: 17 personer
Erbjuds september - april

""

I Vasagrisens spår

Lär känna en prickig gris vid namn Lindbom. Han fick en dag lämna sin kära lerpöl och vara med om ett riktigt äventyr! Barnen får först lyssna till sagan och titta på bilderna, sedan ger vi oss ut i museets utställningar, smyger runt skeppet och nosar upp var Lindbom egentligen var någonstans. Baseras på boken Vasagrisen av Björn Bergenholtz. För 4-åringar till och med åk 1.

Tid: 60 minuter
Max antal: 17 personer
Erbjuds september - april