Välkommen att boka ett pedagogiskt program med din klass. Alla program utgår från Vasa och hennes historia.

Pedagogiska program är kostnadsfria och kan bokas måndag och tisdag 10.15-17, onsdag och torsdag 9.15-17.

Från och med 9 december 2019 är det möjligt att boka pedagogiska program för vårterminen 2020.

Boka genom att mejla till: bokningen.vasa@smtm.se

""

Jakten på de försvunna verktygen

Vasa är färdigbyggt och ska snart segla iväg. Timmermannen har somnat och går inte att väcka. Kvar på skeppet finns hans dyrbara verktyg! Nu behöver hans hustru hjälp att snabbt hitta dem igen på de mest märkliga ställen. Timmermannen Peter och hans hustru Eva är två av våra dockor som är med i programmet och ger barnen uppdrag. För 4-åringar till och med åk 1.

Tid: 60 minuter
Max antal: 17 personer
Erbjuds september - april

""

I Vasagrisens spår

Lär känna en prickig gris vid namn Lindbom. Han fick en dag lämna sin kära lerpöl och vara med om ett riktigt äventyr! Barnen får först lyssna till sagan och titta på bilderna, sedan ger vi oss ut i museets utställningar, smyger runt skeppet och nosar upp var Lindbom egentligen var någonstans. Baseras på boken Vasagrisen av Björn Bergenholtz. För 4-åringar till och med åk 1.

Tid: 60 minuter
Max antal: 17 personer
Erbjuds september - april

""

Skeppet och människorna

Programmet ger en översikt av Vasas historia och passar för faktahungriga barn. Vi tar upp de vanligaste frågorna och besöker rummet Under däck för att få känslan av att vara ombord på riktigt. Vi använder flera sinnen och det finns möjlighet att hantera rekvisita.

Tid: 60 minuter
Max antal: 30 personer
Erbjuds augusti - april