Lärarkväll på Vasamuseet i samarbete med Vetenskapens hus 7 september

Välkommen på lärarkväll om skeppet Vasa och analytisk kemi! Kvällen handlar om arbetet med bevarandet av skeppet Vasas trä och det skolprogram med laboration som är framtaget i ett samarbete mellan Vasamuseet och Vetenskapens hus.

Deltagarna på lärarkvällen får bekanta sig med det bokningsbara pedagogiska erbjudandet för gymnasiet samt själv prova på laboration med en äkta bit Vasa-trä.

Målgrupp: Gymnasielärare i kemi.

Arrangör: Vasamuseet och Vetenskapens hus.

Boka

Boka din plats på Vetenskapenshus webbplats:

Praktisk information:

  • Onsdagen 7 september klockan 16 - 18 på Vasamuseet. Museet är öppet till klockan 20.
  • Vi bjuder på fika!
  • Kvällen är kostnadsfri.

Gymnasieelever bidrar till bevarandet av skeppet Vasas trä

Bevarandet av skeppet Vasa är en pågående utmaning för Vasamuseets konservatorer. Ett problem är järnföreningar som bidrar till långsam nedbrytning av skeppet. I detta skolprogram får gymnasielever, med hjälp av analytisk kemi, vara med i arbetet för att förhindra detta. Skolprogrammet är ett samarbete mellan Vasamuseet och Vetenskapens Hus.

Lärarkvällen leds av pedagoger från Vetenskapens hus och från Vasamuseet. Du som deltagande lärare får prova på den laboration som du kan boka för din kemielever. Du får också en visning i Vasamuseet av en pedagog som ett smakprov på ett skolprogram på Vasamuseet. Vi rekommenderar att laborationen på Vetenskapens hus kombineras med ett kostnadsfritt skolprogram på Vasamuseet för att ge sammanhang, ökad förståelse och intresse för de kemiska processer laborationen handlar om.