Digitala lärarträffar med Vasamuseets pedagoger 10 och 11 november. Tema: Skola + museum - lektionsmaterial och andra digitala resurser om källor.

Kostnadsfritt deltagande med chans att vinna fribiljetter eller bokpaket.

Tid: 16:00-17:00

Välkommen på höstens lärarträff om Vasamuseets digitala resurser för skolan. Du får vara med på ett kort digitalt skolprogram med och vi visar de nya digitala resurser vi arbetar med, som handlar om källor i form av föremål ur Vasamuseets samlingar. 

Bokningen är stängd för denna gång. 

Praktisk information

  • Möteslänk till Teams skickas ut via mejl ett par dagar före den digitala träffen. 
  • För lärare i alla åldrar och ämnen. 
  • Tid: 16:00-17:00
  • Medverkan är kostnadsfri.
  • Anmälan är stängd. Välkommen att boka nästa tillfälle!

Upptäck Vasamuseets unika samling i Digitalt museum

I Vasamuseets samling finns mer än 40 000 föremål som hittats i och omkring Vasa. Allt från segel och silvermynt till kanoner och tenntallrikar. Föremålen ger en unik bild av vardagslivet till sjöss och på land under tidigt 1600-tal. Här kan du söka, läsa mer om och se bilder av ett axplock föremål ur Vasamuseets samlingar. 

Vasamuseets pedagoger använder alltid olika typer av källor i mötet med klassen, inte minst föremålskopior av föremålen från Vasa. Nu vill vi göra den digitala samlingen ännu mer tillgänglig och användbar för dig som lärare. Hör mer om detta på lärarträffarna och bekanta dig gärna med Digitalt museum redan nu:

 

Vid frågor är du välkommen att kontakta pedagogerna:

  • pedagoger.vasamuseet@smtm.se    

Varmt välkomna!