Välkommen att bidra till skeppet Vasas framtid! Stötta Vasa och bevara vårt gemensamma kulturarv.

Nu finns möjlighet för företag att vara med och rädda en unik nationalklenod och en bit av svenskt kulturarv. Vi söker stöd och engagemang från företag till projektet Stötta Vasa - ett forsknings och bevarandeprojekt för Vasas framtid.

Stötta med en stötta

Företag kan ge stöd till projektet Stötta Vasa på olika sätt. Till exempel genom att bokstavligen stötta Vasa med en stötta.

Skeppet Vasa vilar sedan bärgningen i samma stödvagga sedan 1961, en stödkonstruktion som efter 60 år nu måste bytas ut. Skeppet rör sig och deformeras, vilket orsakar vridningar och sprickor i skrovet som på sikt hotar skeppet. Nu måste vi försöka bromsa rörelser i skrovet och dessutom räta upp skeppet, som lutar mot babord. Därför behöver Vasa ny stöttning både bildligt och bokstavligt – och företag kan vara med och bidra.

Vasamuseet är i behov av 110 miljoner kronor under de kommande fem åren för att säkra skeppets framtid. Hjälp oss att stötta Vasa och bli på så sätt en del av forskningen, bevarandet av skeppet och en del av Vasas historia.

Välj det sätt att stötta Vasa som passar ert företag bäst!

Tre olika stöttningspaket

Det finns tre olika stöttningspaket att välja på. Läs om de olika stöttningspaketen i länkarna nedanför.