Hitta hit

Vasamuseet ligger på Djurgården. Det finns flera sätt att ta sig till museet. Från Sergels torg/Hamngatan kan du ta Spårväg City linje 7 och kliva av vid hållplats Nordiska museet/Vasamuseet. Till samma hållplats går också buss 67. Det går även bra att åka buss 69 eller 76 till hållplats Djurgårdsbron. Därifrån är det sedan en kort promenad. Färdas du med tunnelbana är det tio minuters promenad från station Karlaplan eller buss 67 till hållplats Nordiska/Vasamuseet. Året runt går också Djurgårdsfärjan från Slussen. Den stannar vid Gröna Lund.

Öppettider och priser

Museet är öppet året runt med undantag för 1 januari och 23-25 december. Öppettider och priser varierar under året. För aktuell information, titta på hemsidan under Besök. Barn och ungdomar till och med 18 år har fri entré.
Film & visningar

På museet visas dagligen en film som sammanfattar Vasas historia. Visningar runt skeppet ges på svenska och engelska ges dagligen. Under sommarhalvåret utökas film- och visningsutbudet med ytterligare språk. För aktuell information om film och visning, titta på hemsidan under Besök. För bokning av visning på teckenspråk kontakta bokningen.vasa@maritima.se (tel 08-519 548 70).

Tillgänglighet

  • Hörselslinga i stora filmsalen.
  • Hiss till alla våningsplan.
  • Rullstol att låna.
  • Handikapparkering utanför museets entré.
  • Modell av Vasa som ger synskadade en möjlighet känna hur skeppet är byggt. Mer information om modellen finns i informationsdisken på museet.
  • En rundvandring genom museet i punktskrift finns att låna i informationsdisken. Den finns på svenska och engelska.
  • Specialvisningar för klasser/grupper med funktionsnedsättning kan bokas, kontakta bokningen.vasa@maritima.se (tel 08-519 548 70).

Restaurang

På Vasamuseets restaurang serveras varje dag husmanskost, vegetarisk rätt, soppa, grillad smörgås och dagens sallad. Det finns också alternativ för barnen. För de som inte är så sugna på mat finns det smörgåsar och bakverk.

Butik

I museets butik finns produkter med koppling till Vasa i olika prisklasser. Här hittar du bland annat repliker av tennfat, passglas och tjärljus. Det finns också barnprodukter samt souvenirer och smycken.
Familjeaktiviteter

Under helger och lov har vi aktiviteter för hela familjen. Det finns också alltid ett familjespår som man kan göra på egen hand. För aktuellt program titta i Kalendern.

Kontakt

Vill du kontakta museet? Mejla till vasamuseet@maritima.se eller ring 08-519 548 00