Pressrum

Välkommen till Vasamuseets pressrum. Här hittar du våra pressmeddelanden och pressbilder. Om du saknar något eller önskar veta mer, vänligen kontakta oss. Du kan filtrera pressmeddelanden genom att söka på årtal. Det går också att fritextsöka: Klicka på Meny och skriv sökordet i sökrutan. Filtrera sedan genom att klicka på ”Press”, då får du enbart träffar i pressrummet.
Skeppet Vasa på Vasamuseet.

Akut ekonomiskt läge för Vasamuseet – situationen är ohållbar

2020-04-08

Vasamuseet – Skandinaviens mest besökta museum – är helt och hållet finansierat av egna intäkter och beroende av betalande besökare. När besökarna nu uteblir från hela världen på grund av coronaviruset står museet inför både akuta och långvariga ekonomiska problem. Omfattande besparingsåtgärder har redan införts men de räcker inte utan nu förbereds för att varsla personal, och som yttersta konsekvens kan museet behöva upphöra med verksamheten. Utan stöd är det till slut ett unikt kulturarv och ett av Sveriges starkaste besöksmål som hotas.
Vasamuseet – Skandinaviens mest besökta museum – är helt och hållet finansierat av egna intäkter och beroende av betalan...
Skeppet Vasa vilar i sin sista hamn inne på Vasamuseet

Vasamuseet stänger för fysiska besökare – har fortsatt öppet digitalt

2020-03-19

Fredagen den 20 mars stänger Vasamuseet portarna för besökare för att förhindra spridningen av coronaviruset. Beslutet grundar sig på de tydliga signaler Folkhälsomyndigheten gett om vikten av att alla aktörer i samhället motverkar smittspridning och särskilt skyddar personer i riskgrupper.
Fredagen den 20 mars stänger Vasamuseet portarna för besökare för att förhindra spridningen av coronaviruset. Beslutet g...
Frågor & svar